Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/hilde/domains/nvasp.nl/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/hilde/domains/nvasp.nl/public_html/includes/common.inc).

Home

De NVASP (Nederlandse Vereniging van Artsen Somatisch werkzaam in de Psychiatrie) is een vereniging met circa 50 leden welke zich tot doel stelt via haar leden de somatisch medische zorg van de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland te bevorderen. De NVASP werd in 1990 opgericht.
Vanaf 1 januari 2006 is het voor artsen mogelijk zich te laten opnemen in het register van de Somatische Artsen GGZ. Informatie hierover vindt u op de website, maar u kunt ook contact opnemen met het secretariaat.

Onder de leden van de NVASP bevinden zich artsen met een diverse achtergrond; huisartsen, verpleeghuisartsen, AVG's, geriaters, sociaal geriaters en basisartsen. In psychiatrische instellingen werken vaak slechts enkele, of soms slechts één enkele somatische arts GGZ. Door regionale bijeenkomsten bevordert de NVASP de collegiale contacten onderling. Hierbij vindt ook uitwisseling van ideeën, ervaringen en kennis plaats over zowel vakinhoudelijke als organisatorische zaken.
Tenminste éénmaal per jaar organiseert de NVASP een landelijke bijeenkomst met haar leden Hierbij is één dagdeel gereserveerd voor de huishoudelijke zaken van de vereniging en één dagdeel voor een vakinhoudelijk thema.
Op landelijke niveau is de NVASP een gesprekspartner voor onder andere de NVvP, LAD, HVRC, LHV en de GGZ-koepel Nederland.

U kunt lid worden van de NVASP door het inschrijfformulier ingevuld te retourneren en de contributie van € 60 over te maken op bankrekeningnummer NL 45 INGB0002074428 t.n.v. Penningmeester NVASP Arnhem. Voor gepensioneerden en leden die niet in het werkveld praktizerend zijn geldt een speciaal tarief van € 20.